Hiilinielurekisteri

Hiilinielurekisteri on Rakeistus Oy:n kehittämä ja ylläpitämä päästöjen kompensaatiopalvelu. Suomen ainoassa ISO-sertifioidussa palvelussa voi kompensoida päästöjään ja lisätä hiilinieluja suomalaisiin talousmetsiin.

Hiilinielurekisteri on Suomen ainoa ISO-sertifioitu päästöjen kompensaatiopalvelu.  Kun kompensoi päästöjään, tukee samalla hiilinielujen luomista suomalaisiin metsiin.

Lisähiilinieluja luodaan kiihdyttämällä puiden kasvua lannoittamalla harvennettuja metsiä rakeistetulla tuhkalannoitteella.

Hiilinielurekisteriin merkityt lannoituksella aikaansaadut lisähiilinielut myydään palvelussa yksityisille ja yrityksille, jotka haluavat kompensoida päästöjään.

Metsänomistaja saa lisähiilinielun säilyttämisestä rahallisen korvauksen. Hän sitoutuu säilyttämään kompensaatiometsän 15 tai 20 vuotta. Siinä ajassa metsän lisähiilinielut ovat sitoneet myydyn päästökompensaation verran hiilidioksidia ilmasta.


Seuraa somessa

Hiilinielurekisterin Facebook-sivulta näet aina tuoreimmat uutiset ensimmäisten joukossa

Kompensoi hiilijalanjälkesi vastuullisesti

Haluaisitko tietää lisää Hiilinielurekisteristä ja sen toiminnasta? Vieraile Hiilinielurekisterin verkkosivuilla ja tule mukaan luomaan lisähiilinieluja Suomen metsiin.

Verkkosivuille